Wetenswaardigheden  

Wist je dat luisteren naar mooie muziek happy maakt, omdat het er voor zorgt dat je hersenen het stofje dopamine afscheidt. Dit is hetzelfde stofje dat vrijkomt als je chocolade eet of sex hebt. 


Wist je dat het koninkrijk Bhutan als eerste het Bruto Nationaal geluk heeft ingevoerd? Koning  Jigme Singye Wangchuk is overigens getrouwd met 4 beeldschone zusjes. Maar ook is het in Bhutan heel normaal als een vrouw met meerdere mannen trouwt. Verder kom je er vaak muurschilderingen van de penis tegen. Om vruchtbaarheid te bevorderen en de kwade geesten te verdrijven. 


happycell.jpg

Wist je dat de levende cellen in je lichaam zich steeds vernieuwen en dat als ze ontstaan in een gelukkig lichaam, die nieuwe cellen bij het ontstaan al gelukkig zijn? Elke minuut maakt ons lichaam alleen al ongeveer 100 miljoen nieuwe rode bloedcellen aan, zodat elke 4 maanden al ons bloed vernieuwd is.

Wist je dat een werknemer 2,5 maal zo veel geld moet verdienen om net zo happy te zijn als iemand die voor zichzelf werkt? Dit is geheel in overeenstemming met de onbetwiste vaststelling in veel onderzoek naar ondernemerschap: zelfstandigen zijn veel gelukkiger dan werknemers, zelfs als ze er beduidend minder geld mee verdienen. 


Wist je dat "Leven, Vrijheid en het streven naar Happiness" een heel belangrijke frase is in de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten? De frase geeft drie onderdelen van de onoverdraagbare rechten die volgende deze verklaring zijn gegeven aan alle mensen door hun maker en die door de overheid beschermd dient te worden.