Onze oprichters

In 2006 zijn Kim Cramer en Alexander Koene (eigenaren van BR-ND) begonnen met een wetenschappelijk onderzoek naar aantrekkelijkheid en happiness. De methode die ontstond (23plusone), bleek mensen steeds vaker aan te zetten tot positief gedrag. In 2014 zijn ze, samen met Marjolein Luijckx van de TU Delft, begonnen om een geluksprogramma te ontwikkelen en is het merk Emotome ontstaan. In 2015 zijn Michiel Alberda en Bart van de Ven er bij gekomen om de geluksprogramma's verder te ontwikkelen en te testen bij commerciële opdrachtgevers. In 2016 zijn er meerdere pilots gedraaid bij grote dienstverleners. Harmen van der Kooij is er in 2017 bij gekomen om te zorgen voor de doorontwikkeling van de online technologie. In 2019 is het Emotome programma onderdeel van de dienstverlening van BR-ND geworden.

Kim Cramer PhD

kimcramer

Ik ben graag verbonden. Met mensen. Met technologie. Met innovatie. Ik probeer altijd van alles, methodes, tools, mijn eigen gedrag, te verbeteren. Technologie helpt bij de ontwikkeling en het verspreiden van nieuwe dingen. Maar ik kan dat alleen met andere gedreven mensen om me heen. Dat is ook hoe 23plusone is begonnen. 

Samen met Alexander Koene -mijn compagnon sinds 2006- begon het allemaal, met een wetenschappelijk onderzoek naar de emotionele drijfveren van de mens. 

Daaruit ontstond een universele methode die mensen helpt om elkaar beter te begrijpen, om gedeelde betekenis te ontdekken en daar actie op te nemen. Te transformeren. Gelukkiger te worden. Te groeien. Ik wil mijn kennis op dit gebied delen en het gebruiken om de wereld een beetje mooier te maken. Doe je met me mee? 

Alexander Koene

alexanderkoene

Geluk begint met bewegen, simpel. Sport en vooral duursport geeft mij creatieve energie. Daarom gaat een groot deel van mijn leven over uitdagingen van sport en ondernemerschap. Het avontuur vindt mij en anders ga ik zelf wel achter het avontuur aan. Ik heb langere tijd in Frankrijk, Indonesië en Italië gewoond en gewerkt. Tijdens al die omzwervingen krijg ik nieuwe ideeën en sta ik vaak voor spannende uitdagingen. Dat heb ik nodig, anders ga ik me maar vervelen. Gaat iedereen de ene kant op, ga ik de andere.

Ik ben 100% fit als duurloper, wielrenner, fitness en hockey trainer/coach en skileraar. Als uitvinder, inspirator en personal coach breng ik mensen in beweging. Als ondernemer en oprichter van 23plusone FriendsBR-ND en Emotome breng ik organisaties in beweging. Ik heb twee dochters en woon, met mijn zoon, vlakbij het centrum van Amsterdam.