Onze oprichters

In 2006 zijn Kim Cramer en Alexander Koene (eigenaren van BR-ND) begonnen met een wetenschappelijk onderzoek naar aantrekkelijkheid en happiness. De methode die ontstond (23plusone), bleek mensen steeds vaker aan te zetten tot positief gedrag. In 2014 zijn ze, samen met Marjolein Luijckx van de TU Delft, begonnen om een geluksprogramma te ontwikkelen en is het merk Emotome ontstaan. In 2015 zijn Michiel Alberda en Bart van de Ven er bij gekomen om de geluksprogramma's verder te ontwikkelen en te testen bij commerciële opdrachtgevers. Toen is Emotome ook gestart als zelfstandig bedrijf. In 2016 zijn er meerdere pilots gedraaid bij grote dienstverleners. Harmen van der Kooij is er in 2017 bij gekomen om te zorgen voor de doorontwikkeling van de online technologie. 

Kim Cramer PhD

kimcramer

Ik ben graag verbonden. Met mensen. Met technologie. Met innovatie. Ik probeer altijd van alles, methodes, tools, mijn eigen gedrag, te verbeteren. Technologie helpt bij de ontwikkeling en het verspreiden van nieuwe dingen. Maar ik kan dat alleen met andere gedreven mensen om me heen. Dat is ook hoe 23plusone is begonnen. 

Samen met Alexander Koene -mijn compagnon sinds 2006- begon het allemaal, met een wetenschappelijk onderzoek naar de emotionele drijfveren van de mens. 

Daaruit ontstond een universele methode die mensen helpt om elkaar beter te begrijpen, om gedeelde betekenis te ontdekken en daar actie op te nemen. Te transformeren. Gelukkiger te worden. Te groeien. Ik wil mijn kennis op dit gebied delen en het gebruiken om de wereld een beetje mooier te maken. Doe je met me mee? 

Foon: +31 (0)6 19 65 91 45
Email: kim@emotome.nl

Alexander Koene

alexanderkoene

Geluk begint met bewegen, simpel. Sport en vooral duursport geeft mij creatieve energie. Daarom gaat een groot deel van mijn leven over uitdagingen van sport en ondernemerschap. Het avontuur vindt mij en anders ga ik zelf wel achter het avontuur aan. Ik heb langere tijd in Frankrijk, Indonesië en Italië gewoond en gewerkt. Tijdens al die omzwervingen krijg ik nieuwe ideeën en sta ik vaak voor spannende uitdagingen. Dat heb ik nodig, anders ga ik me maar vervelen. Gaat iedereen de ene kant op, ga ik de andere.

Ik ben 100% fit als duurloper, wielrenner, fitness en hockey trainer/coach en skileraar. Als uitvinder, inspirator en personal coach breng ik mensen in beweging. Als ondernemer en oprichter van 23plusone FriendsBR-ND en Emotome breng ik organisaties in beweging. Ik heb twee dochters en woon, met mijn zoon, vlakbij het centrum van Amsterdam. 

Foon: +31 (0)6 19 95 30 17
Email: alexander@emotome.nl


Bart van de Ven

Geluk is voor mij het moment dat mensen – teams – organisaties (en ikzelf) beseffen dat het ook anders kan. Het moment dat er beseft wordt dat weerstand, ongeluk en woede kan worden omgezet in iets nieuws, in geluk, in nieuwe doelen, in ander gedrag. En vervolgens het waarmaken door te doen, te leren en te experimenteren. 

Ik vind het heerlijk om er voor te zorgen dat dit soort momenten kunnen ontstaan. Daarnaast probeer ik samen met mijn vrouw Monique en mijn kinderen Morris en Bente te zijn wie we willen zijn. Inspannen en ontspannen doe ik op de fiets. Ik droom er nog steeds van om de Tour de France te winnen.

 

Michiel Alberda

Wordt je wel gelukkig van werken aan geluk? Naast de leuke mede-oprichters was het de nieuwsgierigheid naar het antwoord op deze vraag, waardoor ik besloot mede-oprichter te worden van Emotome. Inmiddels weet ik dat geluk niet iets is wat je zomaar overkomt. Het is voor een groot deel afhankelijk van je eigen gedrag en de keuzes die je daarin maakt. Dus ja...je kan je geluk vergroten door er aan te werken.

Als ondernemer heb ik aan de wieg gestaan van bedrijven in verschillende sectoren. Van een e-mailmarketing bureau tot een boerderij in Oekraine. Maar een mooier product dan geluk bestaat gewoon niet. Anderen bewust maken van het feit dat ze aan hun geluk kunnen werken en ze daarbij helpen is gewoon geweldig. Dat maakt mij dan ook een gelukkig man.

Foon: +31 (0)6 11 69 98 65
Email: bart@emotome.nl

Foon: +31 (0)6 46 82 99 88
Email: michiel@emotome.nl